Τι ΜΑΚΙΓΙΑΖ αρέσει στους άνδρες; Δες πώς να βάφεσαι για να τους γοητεύσεις!

172

8\7\14

Να και μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μας αρέσουν πολύ –ειδικά τώρα το καλοκαίρι: Οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο γοητευτικές όταν είναι λιγότερο βαμμένες!

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στο επιστημονικό περιοδικό The Quarterly Journal of Experimental Psychology, έδειξε μάλιστα ότι και οι ίδιες οι γυναίκες προτιμούν να βλέπουν άλλες γυναίκες λιγότερο βαμμένες.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες ζήτησαν από 44 γυναίκες να ποζάρουν σε φωτογράφους. Φωτογραφήθηκαν αρχικά εντελώς άβαφτες και στην συνέχεια τους ζητήθηκε να βαφτούν μόνες τους, όπως θα έκαναν για να βγουν βράδυ, και ξαναφωτογραφήθηκαν.

Στην συνέχεια οι φωτογραφίες πριν και μετά το μακιγιάζ «πειράχτηκαν» προκειμένου να υπάρξουν και ενδιάμεσα στάδια με λίγο μακιγιάζ, και παρουσιάστηκαν σε 44 εθελοντές «παρατηρητές» (22 άνδρες και 22 γυναίκες). Ζητήθηκε από τους εθελοντές να επιλέξουν ποια εκδοχή μακιγιάζ έβρισκαν πιο ελκυστική (το καθόλου, το λίγο ή το πολύ), ποια θεωρούσαν πως αρέσει στους άνδρες και ποια στις γυναίκες.

Οι γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικό το ελαφρύ μακιγιάζ, ενώ οι άνδρες το σχεδόν καθόλου μακιγιάζ! Επίσης, όλοι οι εθελοντές είπαν ότι γενικά στον πολύ κόσμο -και ιδιαίτερα στους άνδρες- αρέσει το πολύ μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει το εντελώς αντίθετο!

Οι ερευνητές καταλήγουν, λοιπόν, στο πόσο εσφαλμένο είναι το στερεότυπο ότι όσο περισσότερο βάφεται μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αρέσει και συμβουλεύουν: Όσο λιγότερο βάφεστε, τόσο πιο όμορφη γίνεστε στα μάτια των άλλων!