5ος Διαγωνισμός ποίησης και φωτογραφίας στον δήμο Κορδελιού-Εύοσμου

111

13\7\14

«Όμορφη που ‘ναι η ζωή» είναι το θέμα του 5ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκηρύσσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, καλώντας τους νέους δημιουργούς να καταθέσουν την έμπνευση και να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί αλλά και στο φωτογραφικό φακό.

Ο 5ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει, για άλλη μια φορά, τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Μέσα από το λόγο και την εικόνα επιχειρεί να αναδείξει το ταλέντο τους και τους καλεί να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, στέλνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή, η οποία παρά τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες συνεχίζει να είναι όμορφη και γεμάτη εκπλήξεις. Οι δημιουργοί καλούνται να αναζητήσουν και να εκφράσουν την ομορφιά που κρύβει η ψυχή και ο σύγχρονος κόσμος μας, μέσα από όψεις της καθημερινής ζωής.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να τροφοδοτήσει την ελπίδα μέσα από την τέχνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει το δρόμο και να εμπνεύσει το θάρρος, να δώσει προοπτική και αισιοδοξία, με τη δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Ο Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας είναι ένας πολυετής πετυχημένος θεσμός που με αφετηρία το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου γίνεται «τόπος» συνάντησης των σύγχρονων δημιουργών που μέσα από την ποίηση και τη φωτογραφία ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Εύχομαι και η φετινή διοργάνωση να αγκαλιάσει και να αναδείξει τους δημιουργούς του σήμερα, τους καλλιτέχνες που ζουν, εμπνέονται και δημιουργούν γύρω μας» τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310759766 και 6937304340 (υπεύθυνη κ. Ρίτσα Γεωργιάδου).