Φετουτσίνι με μανιτάρια και κουκουνάρι

97

9\7\14

Υλικά

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1/3 κούπας λάδι
80 γραμμάρια κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους)
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.