Τέλεια αποτρίχωση: Μάθε τους 5 τρόπους!

90

11\7\14

Δέρμα βελούδινο, λείο, απαλό και φυσικά χωρίς ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας για μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Γιατί μπορεί να λατρεύεις το τριχωτό της κεφαλής σου αλλά δεν υπάρχει άλλο μέρος του σώματος που σ” αρέσει να βλέπεις τις τριχούλες!Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε διαρκώς σε κατάσταση ετοιμότητας για να μην… εκτεθούμε.

Οι μέθοδοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε πολλές! Ποια όμως ενδείκνυται για μας; Διάβασε παρακάτω και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει!

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις: Όποιον τρόπο αποτρίχωσης και αν επιλέξεις, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς αλλά και για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, καλό είναι να πάρεις μερικά απαραίτητα μέτρα:

1. Μία μέρα πριν από την αποτρίχωση μη χρησιμοποιήσεις ενυδατικό γαλάκτωμα, κρέμα ή λάδι. Έτσι οι τρίχες θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.

2. Τόσο τα χέρια σου όσο και η περιοχή που θα αποτριχώσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα καθαρά.

3. Για μεγαλύτερη ευκολία, πριν από την αποτρίχωση άπλωσε στο δέρμα σου μικρή ποσότητα ταλκ.

4. Αν χρησιμοποιείς ξυράφι, αποτριχωτική μηχανή ή συσκευή κεριού, φρόντισε να έχεις απολυμάνει τα σημεία που θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου.

5. Αν σε κάποια σημεία έχουν παραμείνει υπολείμματα χαλάουας, απομάκρυνέ τα με σαπούνι και νερό. Τα υπολείμματα κεριού απομακρύνονται με τη βοήθεια λαδιού.

6. Μόλις ολοκληρωθεί η αποτρίχωση άπλωσε στην επιδερμίδα ένα καταπραϋντικό προϊόν (κρέμα, γαλάκτωμα ή απαλυντικό λάδι).

7. Άφησε να περάσουν 5-10 λεπτά πριν ντυθείς και προς αποφυγήν ερεθισμών φροντίστε να μη φορέσεις ρούχα που σε στενεύουν, γιατί η τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου.

Τι γίνεται με τις ευαίσθητες περιοχές;: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η αποτρίχωση στο πρόσωπο, στις μασχάλες και στο μπικίνι. Για την αποτρίχωση του προσώπου υπάρχουν και οι ειδικές αποτριχωτικές ταινίες με κερί, καθώς και το ειδικό αποτριχωτικό γάντι. Για τις μασχάλες και το μπικίνι συστήνονται όλες οι προαναφερόμενες μέθοδοι, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή.
Τip! Ξέχασε την έκθεση στον ήλιο και το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα για 24-36 ώρες μετά την αποτρίχωση.

Ζεστό κερί & χαλάουα: Οι τρίχες αργούν να επανεμφανιστούν, συνήθως μετά από 15-20 μέρες. Επίσης δρα απολεπιστικά κάνοντας την επιδερμίδα απίστευτα λεία και απαλή. Με το πέρασμα του χρόνου οι τρίχες αποδυναμώνονται και γίνονται πιο μαλακές.

Ο στιγμιαίος πόνος: xρειάζεται προσοχή ώστε να μην καούμε, ενώ δεν συνιστάται εάν έχουμε προβλήματα κακής κυκλοφορίας στα πόδια (ευρυαγγείες, κιρσούς).
Αποτριχωτικές ταινίες με κρύο κερί: Ακριβώς τα ίδια με το ζεστό κερί και επιπλέον είναι εύκολο ακόμα και για μια… αρχάρια, αφού δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο να καούμε. Έχοντας, δε, τις ταινίες στη βαλίτσα μας μπορούμε να επαναλάβουμε την αποτρίχωση και στις διακοπές!
Νιώθουμε στιγμιαίο πόνο, αλλά μόνο μέχρι να συνηθίσουμε.

Συσκευές αποτρίχωσης: Είναι εύκολες στη χρήση και προσφέρουν αποτέλεσμα γρήγορο και ασφαλές που διαρκεί. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα πρακτικές, αφού μπορεί να χρησιμοποιούνται ακόμα και καθημερινά, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για τις διακοπές!
Σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας ή αν δεν έχουμε ξανακάνει αποτρίχωση μπορεί να είναι επώδυνη. Όμως το δέρμα συνηθίζει και με τον καιρό υπάρχει μικρότερη επανεμφάνιση τριχών.

Αποτριχωτική κρέμα: Απλώς απλώνεις το προϊόν, περιμένεις λίγα λεπτά, ξεπλένεις και έχεις επιδερμίδα λεία… σαν μωρού! Η αποτρίχωση διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι με το ξύρισμα και οι τρίχες βγαίνουν λιγότερο σκληρές.
Προσοχή χρειάζεται και σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ευαίσθητης, αλλεργικής ή ερεθισμένης από τον ήλιο επιδερμίδας. Αλλά και στην περίπτωση αυτή αρκεί να κάνετε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή.

Ξυραφάκι, το φιλαράκι σου: Εύκολος, φθηνός και ανώδυνος τρόπος, που μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικός στις διακοπές και σίγουρα ξέρεις πως να το κάνεις!
Χρειάζεται προσοχή για να αποφύγουμε μικροτραυματισμούς. Επειδή απλώς κόβει το επιφανειακό τμήμα της τρίχας. Ειδικά το καλοκαίρι που το σώμα είναι πιο εκτεθειμένο στα… βλέμματα μπορεί να χρειάζεται να ξυριζόμαστε και κάθε μέρα. Επίσης, με τον καιρό η τρίχα βγαίνει πιο άγρια και σκληρή, οπότε πρέπει να το σκεφτείς και αυτό πριν αποφασίσεις!