Σε Σίκινο και Ίο «ταξιδεύουν» οι Γιατροί του Κόσμου

110

24\7\14

Στη Σίκινο και την Ίο θα βρεθούν οι Γιατροί του Κόσμου από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου για να προσφέρουν δωρεάν ιατρικέςεξετάσεις στους κατοίκους των δύο νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους».

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 28/07: Κέντρο Υγείας Ίου
  • Τρίτη 29/07: Κέντρο Υγείας Ίου
  • Τετάρτη 30/07: Κέντρο Υγείας Ίου
  • Πέμπτη 31/07: Περιφερειακό Ιατρείο Σίκινου
  • Παρασκευή 1/08: Περιφερειακό Ιατρείο Σίκινου

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες καιπαιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας. Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.