18/7/2014
Τι χρειαζόμαστε:
- 15 πιπεριές Φλωρίνης μετρίου μεγέθους και ψωμομένες
- 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλου
- 4 μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πάπρικα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3/4 κούπας ρεγκάτο τριμμένο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 5 κουταλιές λάδι
Για την πικάντικη σάλτσα:
- 1 κουταλιά φυτίνη με ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
- 2 κούπες ζωμό κότας ή 1 σπιτικό κύβο διαλυμένο σε καυτό νερό
- Ελάχιστο κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 2 κουταλιές κέτσαπ ή χυμό ντομάτας
- Αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Για να κάνουμε την πικάντικη σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ, η τον χυμό ντομάτας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι αραιή και βελουτέ αλλά να στέκεται.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια και τα σπόρια,και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε 5 κουταλιές λάδι, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα πιπέρια, το αλάτι και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα σε σιγανή πάντα φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά περίπου και να μελώσει.
- Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
- Ανακατεύουμε το μείγμα, και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές, και βάζουμε τα καπάκια.
- Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
- Τις σερβίρουμε ολόκληρες ή κομμένες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα.