Οι πιο φθηνοί τουριστικοί προορισμοί για νέους

109

19/7/2014

Τουριστικός «παράδεισος» για τους νεαρούς, κάτω των 20 ετών, ξένους τουρίστες αναδεικνύεται η Κως, σύμφωνα με έρευνα της trivago.

Το ελληνικό νησί ουσιαστικά είναι πρωταθλητής κόσμου σε ότι αφορά τους οικονομικότερους προορισμούς για τουρίστες μικρής ηλικίας που θέλουν να γλεντήσουν χωρίς να νοιάζονται για τις ανέσεις.

Η λίστα με τις 20 φθηνότερες περιοχές του κόσμου συντάχθηκε για την περίοδο από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου και έγινε με βασικά κριτήρια τη διασκέδαση των νέων χωρίς να χαλάσουν μια περιουσία. Όπως αναφέρει η trivago, στην Κώ, η νυχτερινή ζωή είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες, ενώ στην περίπτωση της Βουδαπέστης, η ουγγρική πόλη, πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός τον χειμώνα, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ και συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως τονίζετσι στο Newmoney, το Sunny Beach στη Βουλγαρία είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας που ανταγωνίζεται σε διασκέδαση και ποιότητα τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου. Μια νύχτα εδώ μπορεί να κοστίσει κατά μέσο όρο 38 ευρώ ανά άτομο.

Η κατάταξη συνεχίζεται με άλλες πόλεις, όπως η Βαλένθια προς τη θάλασσα (41 ευρώ ανά διανυκτέρευση), Μπούντβα στο Μαυροβούνιο (50 ευρώ), Παγκ (51 ευρώ), στο νησί όπου η περίφημη Κροατική παραλία Zrće έχει ονομαστεί η Ibiza της «Αδριατικής.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκεται τo Ρίμινι στην Ιταλία (54 ευρώ), η Μάλτα και συγκεκριμένα η πόλη του Αγίου Ιουλιανού (59 ευρώ), με έντονη νυχτερινή ζωή που κρατά μέχρι το ξημέρωμα, όπως ακριβώς και στο Lloret de Mar στην Ισπανία (65 ευρώ). Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών είναι η Καλλίπολη (63 ευρώ) και το San Teodoro (75 ευρώ), όπου ο χορός στην παραλία, οι φωτιές και η δυνατή μουσική συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Εξίσου ενδιαφέρουσες είναι πόλεις όπως η Βαρκελώνη (72 ευρώ), με έντονη την επιρροή του Gaudi ή το Άμστερνταμ (77 ευρώ) με τις 1.281 γέφυρες και τα 600.000 ποδήλατα, η παραμυθένια Ταλίν, και το Λονδίνο με 99 ευρώ.

Για εκείνους που το πάρτυ είναι η προτεραιότητα μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, η λίστα της trivago περιλαμβάνει τη Μαγιόρκα και τη Μύκονο με 87 ευρώ και 91 ευρώ το άτομα αντίστοιχα, ενώ στις πιο … extreme προτάσεις είναι η Ibiza! «Το όνειρο κάθε 20άρη.., αφού είναι απόλυτα VIP τουριστικός προορισμός όπου κάθε χρόνο ΠΑΙΖΟΥΝ οι καλύτεροι DJ του κόσμου και δίνουν την ιδανική μουσική υπόκρουση σε ένα πάρτι που κρατά όλο το καλοκαίρι», αναφέρει η trivago. Εδώ η διανυκτέρευση ξεφεύγει λίγο από το budget, καθώς κοστίζει περίπου 113 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 

imerisia.gr