Μικρά μυστικά για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας

71

21/7/2014

Ο σωστός καθαρισμός του δέρματος απαιτεί κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί το δέρμα, καθώς υπάρχουν πολλοί μύθοι περιποίησης του δέρματος σχετικά με το μεγαλύτερο όργανο του σώματος.

Στην πραγματικότητα, είναι θέμα σωστού χρόνου, που είναι απαραίτητος για τη σωστή φροντίδα του δέρματος.

Ένας από τους πιο κοινούς μύθους για την περιποίηση του δέρματος είναι ότι το ξηρό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο για απολέπιση. Αντίθετα, όμως, μπορείτε και πρέπει να το απολεπίζετε. Μόνο να το κάνετε απαλά. Η αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία, προάγοντας την υγεία ολόκληρου του οργανισμού.

Όταν βγαίνετε από το μπάνιο, να είστε προσεκτικοί όταν σκουπίζετε το σώμα σας. Αντί να τρίβετε το δέρμα σας με μια πετσέτα σκουπίστε το απαλά, ταμπονάροντας.

Αν έχετε ξηρό δέρμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό για το πρόσωπό σας. Επιλέξτε ένα που να είναι ήπιο και ενυδατικό. Για το σώμα σας, ένα απαλό σαπούνι χωρίς άρωμα, είναι κατάλληλο.

Περιορίστε το χρόνο του μπάνιου σας
Αν έχετε ξηρό δέρμα, το να μένετε στο ντους πολλή ώρα μπορεί να επιφέρει περισσότερο στρες μακροπρόθεσμα. Ο παρατεταμένος χρόνος μέσα στο μπάνιο μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας ακόμα περισσότερο.

Εάν μένετε σε κάποιο μέρος με υγρό κλίμα, να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό. Αυτό είναι το ιδανικό κλίμα για να καθαρίζετε και να φροντίζετε το ξηρό δέρμα.

Όποιο τύπο δέρματος και να έχετε, χρειάζεται να το ενυδατώνετε. Αυτό είναι άλλο ένα πεδίο που εμφανίζονται οι μύθοι για τη φροντίδα του δέρματος. Οι ενυδατικές για ξηρό δέρμα συνήθως περιέχουν μαλακτικά όπως ceramides, ελαιόλαδο ή mineral oil και βαζελίνη. Αυτά τα συστατικά σφραγίζουν τα φυσικά έλαια του δέρματος, δημιουργώντας παράλληλα μια προστατευτική στοιβάδα στην επιφάνεια. Αυτό το φράγμα θα εμποδίσει πρηξίματα, βλαβερά μικρόβια και ιούς και θα δώσει στην επιδερμίδα σας μια υγιή λάμψη.

Πηγή: iatronet.gr