Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

90

29\7\14

Eνα όμορφο καλοκαίρι ετοιμάζει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τους μικρούς της φίλους, τουλάχιστον για όσους μείνουν στην πόλη, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα η Βέφα Παξιμαδά, τελειόφοιτη του Τμήματος Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιμελείται και παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για παιδιά , που όχι μόνο τα ψυχαγωγεί αλλά και τα ενημερώνει. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 11:00.

Όλες οι εκδηλώσεις απαιτούν προεγγραφή που μπορεί να γίνει στο ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2310 374810.

Ο θεματικός κύκλος “Γνωρίζω την ιστορία της πόλης μου” απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών. Οι υπόλοιπες σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: Βυζαντινή Θεσσαλονίκη” . Γνωρίζω όλα αυτά τα μνημεία που τη στολίζουν και δημιουργήθηκαν εκείνα τα χρόνια. Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014: “Όταν μεγαλώσω θα γίνω…” Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα, την ομορφιά τους αλλά και τις δυσκολίες τους και επιλέγουμε το δικό μας!

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014: “ Η ζωή στο χωριό και η ζωή στην πόλη”. Μαθαίνουμε πως είναι η ζωή στο χωριό και στην πόλη, κάνουμε τις συγκρίσεις, ανακαλύπτουμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα και ζωγραφίζουμε όμορφες εικόνες που κρατήσαμε στο μυαλό μας.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: Θεσσαλονίκη της Τουρκοκρατίας” Μαθαίνω για όλα τα σημαντικά τουρκικά μνημεία που υπάρχουν ακόμη και κοσμούν την πόλη.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014: “ Δεινόσαυροι, οι τρομεροί κυρίαρχοι του παρελθόντος” Μαθαίνουμε για τους δεινόσαυρους και κατασκευάζουμε από ανακυκλώσιμα υλικά τον δικό μας.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014: “ Σούπερ ήρωες σε δράση” Διαλέγουμε τον αγαπημένο μας σούπερ ήρωα, ταυτιζόμαστε μαζί του και ζούμε τις δικές μας τρελές περιπέτειες.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014: “ Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: 20ος Αιώνας, μέρος 1ο: Ιστορικά γεγονότα” Μαθαίνουμε για την απελευθέρωση της πόλης, τη Μεγάλη Πυρκαγιά, την υποδοχή των προσφύγων το 1922, την Κατοχή και την εξολόθρευση του Εβραϊκού πληθυσμού και τόσα άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη τον 20ο αιώνα.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014: “ Ο ζωολογικός κήπος στη … Βιβλιοθήκη” Μιλάμε για άγρια ζώα, παράξενα ζώα, μικρά και τεράστια, φιλικά και εχθρικά. Μετά κάνουμε το δικό μας ζωολογικό κήπο ανάλογα με το περιβάλλον του.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014: “Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι θα άλλαζα… “ Ο Χάρυ Πότερ, η Νεράιδα -Νονά της Σταχτοπούτας και τόσοι άλλοι μάγοι και μάγισσες των παραμυθιών με ένα μαγικό ραβδάκι άλλαξαν τις ζωές των αγαπημένων τους. Εσείς τι θα αλλάζατε με το δικό σας μαγικό ραβδάκι;

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: 20ος Αιώνας, μέρος 2ο: Πολιτισμός” . Το πρώτο ραδιόφωνο, η Διεθνής Έκθεση, η πρώτη τηλεόραση, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα σημαντικά μουσεία της πόλης, θα μας απασχολήσουν σ” αυτήν την τελευταία ενότητα με την οποία ολοκληρώνεται ο θεματικός κύκλος “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου”.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014: “Παίζουμε στη Βιβλιοθήκη” Μόνο παιχνίδι έχουμε αυτή τη μέρα στη βιβλιοθήκη μας: Κρεμάλα, πρόσωπα-ζώα-φυτά-πράγματα είναι μερικά από τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που θα παίξουμε.