Σπετσοφάι με σουπιές

54

12\6\14

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένες σουπιές

  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε νερό για μισή ώρα

Βράζουμε τις σουπιές για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις σουπιές, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές

Όταν μαραθούν σβήνουμε με κρασί

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τον πελτέ και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και ζάχαρη

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Το σπετσοφάι με σουπιές είναι έτοιμο!