Προβλήματα από ξαφνικό μπουρίνι σε Σέρρες και Κιλκίς

64

19/6/14

Προβλήματα από ξαφνικό μπουρίνι έπληξε περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών. Η δυνατή βροχή, ο ισχυρός αέρας και το χαλάζι που έπεσε στις περιοχές προκάλεσαν τη διακοπή ρεύματος, πτώσεις δένδρων, την καθίζηση οδοστρωμάτων καθώς και την υπερχείλιση ποταμού.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν, επίσης, οι καλλιέργειες στο Γάζωρο, στο Παραλίμνιο, στο Νεοχώρι, στο Ψυχικό, στο Βαλτοτόπι, στο Σκούταρι, στην Αγία Ελένη, στο Κουβούκλιο, στη Βαμβακούσα και σε πολλά άλλα χωριά. Συγκεκριμένα η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, έχει επέμβει σε 30 κοπές δένδρων και σε μια άντληση υδάτων.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, από τα δένδρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, έκλεισε για πάνω από μία ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνας καθώς και η επαρχιακή οδός Δοϊράνης-Μουριών.

Από τη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους του Παραλιμνίου, σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, που με τη σειρά τους έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ.

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από αέρα και χαλάζι σημειώθηκε, επίσης, στη Νιγρίτα, στο Σιδηρόκαστρο, στην Ηράκλεια, στα Πορόια και στο Θολό στις Σέρρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 10 περιπτώσεις για κοπές δένδρων και σε 3 περιπτώσεις για άντληση υδάτων.