Παιχνίδια και γευστικές δοκιμές στις κεντρικές αγορές της Θεσσαλονίκης

60

19/6/14

Πρόσκληση για παιχνίδια και γευστικές δοκιμές στις κεντρικές αγορές της Θεσσαλονίκης που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς απευθύνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours. Ο Κωστής Ζαφειράκης, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και μέλος της ομάδας Thessaloniki Walking Tours δίνει τον δικό του τόνο σε αυτή την εκδήλωση, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.

Παίζοντας τους καταστηματάρχες, τους πελάτες, τους «μπακαλόγατους» και τους «ελαιοπαραγωγούς», τα παιδιά μαθαίνουν για τις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος, την επιστροφή πολλών προϊόντων στο σημερινό τραπέζι, γνωρίζουν τους ανθρώπους των αγορών και έρχονται σε επαφή με εξαιρετικές γεύσεις. Ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης που δεν σταματά διαρκώς να εμπλουτίζεται.

Αφετηρία: Πλατεία Άθωνος
Ώρα: 10.30 πμ
Διάρκεια: περίπου 2 ώρες
Τιμή: 10 ευρώ για το κάθε παιδί ( οι συνοδοί τους δωρεάν)
Κρατήσεις: [email protected]

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.