Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο δήμο Λαγκαδά με δράσεις για σχολεία

65

5/6/14

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος –Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει την προσεχή Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στο Στάδιο «Μενέλαος Βασιλικός» της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού του δήμου Λαγκαδά.

Στην εκδήλωση, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Απόστολος Μισχόπουλος, θα συμμετέχουν φορείς και οργανώσεις όπως το Υπ. Περιβ/ντος -Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, ο «Αρκτούρος», το Ολυμπιακό Μουσείο ΟΠΑΠ, η «Δράση για την άγρια ζωή», «Οι συνταγές της παρέας», η Οικολογική Κίνηση Θεσ/νίκης, η Ελληνική Κοινότητα Πασχόντων από κοιλιάκη CELIACFORUM, ”LOBA”, Morfogennesis, και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ.

Αντικείμενο της εκδήλωσης θα είναι η ανακύκλωση, η περιβαλλοντική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές όπως, Εργαστήριο Οριγκάμι, Γκράφιτι, Εργαστήριο Ζωγραφικής, Κομποστοποίηση, Εργαστήριο Βιολογικής Καλλιέργειας, Δενδροφύτευση, Σεμινάριο Αυτονομίας, Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κ.α .