Ο Αθλητισμός ενάντια στον Ρατσισμό»

63

21/6/14

Σε πρόγραμμα κατασκήνωσης, με παιδιά προερχόμενα από αρκετές περιφέρειες χωρών της Ευρώπης, συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα οργανώνει το κρατίδιο του Έσσεν Γερμανίας με το οποίο η Περιφέρεια έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς θεματικού, μαθητικού και αθλητισμού τουρισμού.

Το Eurocamp, που οργανώνει το κρατίδιο του Έσσεν στο Έντερζε και στο Βέτζλαρ, θα πραγματοποιηθεί από 3 μέχρι 15 Αυγούστου, με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές, Γιάροσλαβ της Ρωσίας, Βιελκόπολσκα της Πολωνίας, Ναβάρα της Ισπανίας, Μόρα της Πορτογαλίας, Γκότλαντ της Σουηδίας, Έσσεν της Γερμανίας και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα «Ο Ρατσισμός στον Αθλητισμό- Ο Αθλητισμός ενάντια στον Ρατσισμό» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς, βιντεοκλίπ, που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί νέους και νέες από την Πελοπόννησο ηλικίας 18-20 ετών, γνώστες ξένης γλώσσας και κατά προτίμηση Γερμανικής, να υποβάλουν το αίτημα συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.

Διευκρινίζεται ότι η φιλοξενία στην κατασκήνωση που περιλαμβάνει διανυκτέρευση, γεύματα, μετακινήσεις, κ.λπ. είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, ενώ το μόνο που καλούνται να πληρώσουν είναι το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων σε ειδική όμως εκπτωτική τιμή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ