Μπριάμ με μπεσαμέλ

56

17/6/14

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά (μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο αν δεν θέλουμε πολύ βαρύ το φαγητό μας)

    Τοποθετούμε σε ταψί και εντωμεταξύ φτιάχνουμε τημπεσαμέλ

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο

    Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τριμμένο τυρί

    Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά

    Περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά