Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Future Library στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

258

11\6\14

Το καλοκαίρι φτάνει και φέτος h Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης έχει σκοπό να το περάσει παρέα με τους μικρούς φίλους και τις δράσεις του Future Library.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσής και Δημιουργικότητας του Future Library, που φέτος έχει τίτλο » Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο. Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!» και κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ένα πλήθος εκδηλώσεων περιμένουν για να διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους που θα μείνουν στην πόλη.

«Το σωστό» και «το λάθος», «το χοντρό» και «το αδύνατο», έννοιες αντίθετες, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή και μας μυούν στη διαλεκτική. «Μια μέρα με φως και σκοτάδι» , «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της αρχής και του τέλους», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού», και πολλές άλλες, θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την ανάγνωση.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στο Ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2310 374810 είτε με email στο libthess@yahoo.gr