Η ομάδα “Τhessaloniki Next2u” δίνει χρώμα στις λαμαρίνες του μετρό στον Σταθμό του ΟΣΕ

125

11\6\14

Η Ομάδα Εθελοντών “Τhessaloniki Next2u” ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να πιάσει πινέλα και spray! Αφού καθάρισαν και χρωμάτισαν 36 στάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήρτησαν κώδικες αστικής συμπεριφοράς, μοίρασαν προϊόντα και υπηρεσίες αξίας συνολικά 36.000,00€ σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στα πλαίσια της δράσης “Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη”, επιστρέφουν με την δράση “Street Art Performance” που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στις 09.30 πμ.

H δράση θα λάβει χώρα στη μεταλλική περίφραξη των έργων του ΜΕΤΡΟ που βρίσκονται στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, και στον επίσταθμο του ΜΕΤΡΟ στην οδό Αγίων Πάντων.

Στα πλαίσια της δράσης θα τοποθετηθούν στις μεταλλικές επιφάνειες της περίφραξης 5 plexi glass που αλλάχθηκαν από τις αναμορφωμένες στάσεις. Τα plexi glass θα επιμεληθούν εικαστικά οι ζωγράφοι: Άρτεμις Μουρατίδου, Χριστίνα Μπουκούρ και Πέτρος Γκοσιόπουλος και η ομάδα The Box Gallery. Στο ένα από τα plexi glass τέλος θα εκφραστούν οι εθελοντές που θα παρευρίσκονται στη δράση. Το θέμα που θα δουλέψουν προέρχεται από τον κώδικα αστικής συμπεριφοράς.

Πρόκειται για μια εικαστική διαμαρτυρία σε μια “ταλαιπωρημένη” από τα έργα του ΜΕΤΡΟ περιοχή. Στοχεύουμε να ομορφύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και να συμβάλουμε σε μια καλύτερη εικόνα της πόλης μας στα μάτια των τουριστών που διέρχονται από το σημείο.

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις!
Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να ομορφύνεις την πόλη σου! Γιατί η πόλη σου είσαι εσύ!
Για δηλώσειςσυμμετοχών στέλνετε τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο και email επικοινωνίας), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thessnext2u@gmail.com.
Σας περιμένουμε!