Η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση- ομιλία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

47

17/6/14

Η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης – Ε.Α.Θ διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, ώρα 18.30, με ομιλητή των Δρ Alessandro Marroni, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου της DAN (Divers Alert Network). Η DAN αποτελεί μία διεθνή μη κερδοσκοπική ιατρική και ερευνητική οργάνωση απόλυτα προσανατολισμένη στην υγεία και ασφάλεια των ερασιτεχνών αυτοδυτών. Από το 1983 παρέχει ιατρικές συμβουλές και βοήθεια για επείγοντα περιστατικά υποβρύχιων ατυχημάτων, ενώ εργάζεται εντατικά για την πρόληψη των ατυχημάτων, την προαγωγή της ασφάλειας καταδύσεων και την προώθηση και υποστήριξη της έρευνας.

Όραμα της DAN είναι να συνεχίσει να αποτελεί την πιο αναγνωρισμένη και αξιόπιστη οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς της ασφάλειας των δυτών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της υγείας, της έρευνας και της εκπαίδευσης στηριζόμενη στα μέλη, τους εκπαιδευτές και τους υποστηρικτές της. Η DAN δραστηριοποιείται στην Αμερική, Ασία, Ιαπωνία και Νότια Αφρική, ενώ μόνο στην Ευρώπη διαθέτει περισσότερα από 100.000 μέλη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της DAN Dr Alessandro Marroni θα αναφερθεί στις σύγχρονες τάσεις και πρακτικές που σχετίζονται με την ανάπτυξη της κατάδυσης και τη σχέση της με την ασφάλεια των δυτών, τη συμμετοχή των ερασιτεχνών και επαγγελματιών δυτών στην έρευνα για τη βελτίωση της ασφάλειας των καταδύσεων, το ρόλο της DAN ως μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού παγκόσμιας εμβέλειας και τις προοπτικές ανάπτυξης του καταδυτικού προϊόντος στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Η είσοδος είναι ελεύθερη