Ενισχύεται με γιατρούς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

56

29/6/14

Μετά από τη μεγάλη καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου που εκκρεμούσαν από τον περασμένο Μάρτιο και είχαν ως αποτέλεσμα η λειτουργιά του νοσηλευτικού ιδρύματος να χαρακτηρίζεται οριακή και οι ασθενείς να εξυπηρετούνται με δυσκολία και να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, φαίνεται πως οι διαδικασίες «ξεμπλοκάρουν» σταδιακά.

Ήδη «μικρή ανάσα» δόθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού με την πρόσληψη ενός χειρουργού, που έπιασε δουλειά πριν τρεις ημέρες, ενώ στα χέρια της Διοίκησης του Γ.Ν.Ρ., σύμφωνα με τον κ. Ξυπολυτά, βρίσκεται το ΦΕΚ διορισμού ενός ουρολόγου, καθώς επίσης και ενός μόνιμου ορθοπεδικού, θέσεις οι οποίες αναμένεται να καλύψουν σημαντικές ανάγκες.

Η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με τους δυο αυτούς γιατρούς σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα, ωστόσο σίγουρα βελτιώνει μια ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στις δυο νευραλγικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Έχει έρθει ΦΕΚ που διορίζει επικουρικό ουρολόγο, ενώ ο χειρουργός έπιασε δουλειά πριν από τρεις μέρες. Επίσης, ήρθε το ΦΕΚ με την πρόσληψη του μόνιμου ορθοπεδικού, β’ επιμελητή, ενώ αναμένεται και ένας αναισθησιολόγος» είπε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο διοικητής του Γ.Ν.Ρ.

Ο κ. Ξυπολυτάς πρόσθεσε ότι από την ΔΥΠΕ εγκρίθηκαν τρεις ακόμα θέσεις γιατρών, ανάμεσά τους ένας ακόμα αναισθησιολόγος: «Από τη ΔΥΠΕ Κρήτης εγκρίθηκαν τρεις νέες θέσεις επικουρικών ενός γυναικολόγου, ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου. Με τον τρόπο αυτό και τους δυο νέους αναισθησιολόγους, θα μπορέσουμε να καλύψουμε πλήρως τα χειρουργεία, αλλά και τις εφημερίες των γιατρών που είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με τις εξελίξεις αυτές, καθώς θεωρώ ότι θα βελτιωθεί σημαντικά τόσο η εξυπηρέτηση των ασθενών, όσο και οι συνθήκες εργασίας των γιατρών, αφού θα μπορέσουμε επιτέλους να καλύψουμε το σύνολο των εφημεριών τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν.

Προσπαθούμε και πιέζουμε κάθε φορά τόσο την ΔΥΠΕ, όσο και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα κενά και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και να προμηθευόμαστε τον εξοπλισμό που μας είναι απαραίτητος. Ελπίζουμε για καλύτερα».