Απάτη με φωτοβολταϊκά

51

16/6/14

Τρία άτομα, που εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, συνέλαβαν άνδρες της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για άνδρα 41 χρόνων, έναν 45χρονο κι έναν 47χρονο, που δρούσαν σε περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου.

Έως στιγμής εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά περισσότερα από 600.000 ευρώ. Από τον φορολογικό έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία αφορά συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων οι πέντε εμφανίζονταν ως διοικούντες την εμπλεκόμενη ανώνυμη εταιρεία και ο έκτος ήταν λογιστής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος με τη συνδρομή και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας, που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα έργα.

Επισημαίνεται ότι ως διοικούντες την εταιρεία εμφανίζονταν ανά διαφορετικές περιόδους όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του 47χρονου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες λογιστή.

Επίσης, όπως προέκυψε, τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13-06-2014 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ