Μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας

291

22/5/2014

Κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει πολύ περισσότερο ακολουθώντας μερικές απλές, μικρές συμβουλές που όμως έχουν μεγάλη σημασία.

– Πρώτα απ’ όλα περιποιηθείτε και καθαρίστε σωστά τα νύχια σας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δεχθούν το βερνίκι. Ένας πολύ καλός τρόπος, τον οποίο προτείνουν και οι ειδικοί, είναι η χρήση μιας οδοντόβουρτσας με λίγη οδοντόκρεμα. Τρίψτε λοιπόν την επιφάνεια του νυχιού σας με αυτήν για να τα καθαρίσετε. Στη συνέχεια, περάστε τα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν για να αφαιρέσετε όλη την λιπαρότητα του νυχιού και ξεκινήστε το μανικιούρ.

– Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε μια βάση νυχιών πριν από το βερνίκι σας. Πρόκειται για ένα προϊόν που θα προστατεύσει το νύχι από το μανό, ενώ παράλληλα θα του προσδώσει μια υπέροχη λάμψη μεγάλης διάρκειας.

– Αφού περάσετε τη βάση, απλώστε το μανό με επαγγελματικό τρόπο, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και πάνω απ’ όλα μην παραλείψετε να σφραγίσετε τις άκρες των νυχιών σας, τόσο με τη βάση, όσο και με το χρώμα και το top coat, κάνοντας μια κάθετη γραμμή στο τελείωμα κάθε νυχιού. Ακολουθώντας αυτό το μικρό μυστικό, μπορείτε να διπλασιάσετε τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ σας, μετριάζοντας τις ρωγμές και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει το νερό.

– Όσο κι αν βιάζεστε, μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα για να στεγνώσετε γρηγορότερα τα νύχια σας, διότι δεν επιτρέπει σε όλα τα στρώματα βερνικιού να στεγνώσουν σωστά. Τόσο οι λάμπες UV, όσο και η θέρμανση, το ζεστό νερό, η σάουνα ή οτιδήποτε ζεστό για ένα διάστημα δώδεκα ωρών μετά από ένα μανικιούρ, μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

– Επίσης, καλό θα είναι να ενυδατώνετε τα πετσάκια σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να κρατήσετε τα νύχια σας σε φόρμα.

– Τέλος, αποφύγετε να βυθίσετε τα νύχια σας σε νερό και σαπούνι πριν από το βάψιμο, διότι τα νύχια έχουν την τάση να απορροφούν το νερό και να διαστέλλεται το φυσικό τους σχήμα, με αποτέλεσμα όταν πάτε να τα βάψετε, το νερό να εξατμιστεί και το βερνίκι να αρχίσει να σπάει.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr