Όλα γίνονται! Μάθε πώς θα χάσεις βάρος ΧΩΡΙΣ δίαιτα!

53

23/5/2014

Στον «κόσμο» της δίαιτας, η μεγάλη διαφορά στα κιλά έρχεται πραγματοποιώντας μικρές αλλαγές στον τρόπο της ζωής σας και ιδιαίτερα στον τρόπο της διατροφής σου. Με την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου διαιτολόγου, εξειδικευμένου στην τροποποίηση συμπεριφοράς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου διατροφικό πλάνο που σταδιακά θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο σου. Πώς θα ξεκινήσεις;

Οργανώσου: Προγραμμάτισε εκ των προτέρων τα ενδιάμεσα και τα κυρίως γεύματα των επόμενων ημερών με τη μέθοδο της λίστας, ώστε να εφοδιαστείς με τα τρόφιμα που θα σε καλύψουν και να μην παρασυρθείς σε άσκοπες αγορές.

Μην ξεχνάς να φας: Τρώγε 3 γεύματα(πρωινό – κυρίως γεύμα- ελαφρύ γεύμα)και μη ξεχνάς τα 2 ενδιάμεσασνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες δείχνουν ότι η ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται μικρά και πολλά γεύματα είναι καλύτερη απ ότι λίγα και μεγάλα.

Συνόδεψε το φαγητό σου με σαλάτα: Θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τη μερίδα του φαγητού που θα καταναλώσεις. Ιδανικά κατανάλωσε τη σαλάτα ή ένα μέρος της πριν το φαγητό.

Ξανασκέψου το: Πριν υποκύψεις σε έναν διατροφικό πειρασμό που βρέθηκε μπροστά σου, απλώς μείνε για λίγο και σκέψου…«Πεινάω πραγματικά;».Έτσι αποτρέπεις την πιθανότητα να φας κάτι απλά και μόνο από συνήθεια.

Μην βιάζεσαι: Φρόντισε το κύριο γεύμα σου να μη διαρκεί λιγότερο από 20-30 λεπτά. Κόψε την μερίδα σου σε μικρές μπουκιές και ξεκίνησε να τρως από μια κάθε φορά μασώντας αργά και καταπίνοντας. Έτσι, βοηθάς καλύτερα την διαδικασία της πέψης και πετυχαίνεις το επιθυμητό αίσθημα κορεσμού.

Φάε το σωστό γλυκό: Αν το σώμα σου ζητάει απεγνωσμένα μία γλυκιά γεύση μην του τη στερείς. Άλλωστε, στην σύγχρονη διαιτολογία δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα.Μπορείς να καταναλώσεις τα πάντα, αρκεί να μη ξεχνάς το μέτρο.Αν επιθυμείςκάποιο γλυκό, προτίμησε να το φας αμέσως μετά το γεύμα σου, προκειμένου να καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα επειδή θα είσαι ήδη χορτασμένη. Στην περίπτωση που αναζητάς τη γλυκιά γεύση περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα, φρόντισε να μετατρέψεις πιο υγιεινά τρόφιμα σε γλυκιές και απολαυστικές επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις ζελέ και να προσθέσεις σε αυτό κομμάτια φρούτων, να προσθέσεις μέλι, μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού μέσα στο γιαούρτι σου, να παρασκευάσεις σπιτικό παγωτό με γάλα μειωμένων λιπαρών, ή ακόμη και σπιτικά milkshakes, γρανίτες και σορμπέ.

Δραστηριοποιήσου: Αν η δουλειά σου είναι καθιστική και αν δεν είσαι λάτρης του γυμναστηρίου, βρες δραστηριότητες που θα συντελέσουν στο να κάψεις θερμίδες, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σωματικού βάρους και θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου. Το έντονο περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι, το τρέξιμο, το beachvolley και οι ρακέτες αποτελούν μερικές ευχάριστες και άκρως διασκεδαστικές εναλλακτικές.