Σουβλάκια κοτόπουλου με πέστο ρόκας

53

26/5/2014

Υλικά

750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
2 ματσάκια ντοματίνια
Ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
3/4 φλιτζανιού καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζάνια ρόκα
Τυρί 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζετε ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα ρίχνετε τα καρύδια καβουρδισμένα, το σκόρδο, τη ρόκα ψιλοκομμένη, την παρμεζάνα και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.

Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πέστο πάνω από τις μπουκιές κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά. Αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πάρτε 10 καλαμάκια και περάστε τους κύβους κοτόπουλου εναλλάξ με το τα ντοματίνια από μέσα για να γίνουν τα σουβλάκια. Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη σχάρα ψησίματος ψησίματος και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν δηλαδή για 15 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά.