Σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζω;

50

18/5/2014

Με ένα κλικ στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών έχετε μπροστά σας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να ασκήσετε, σήμερα, το εκλογικό σας δικαίωμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν το όνομα, το επώνυμο τους, το όνομα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης τους. Ακόμη και εάν δεν θυμούνται τον ειδικό εκλογικό αριθμό το σύστημα θα τους ενημερώσει για το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και βρείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε καθώς και που ακριβώς βρίσκεται αυτό

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να καλούν και τον αριθμό 213 1361500 προκειμένου να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα τους. Οι ώρες επικοινωνίας είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Αυξήθηκαν οι γραμμές στο ΥΠ.ΕΣ

Σε 30 αυξήθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές, από 16 που ήταν αρχικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να πληροφορηθούν σε πιο εκλογικό κέντρο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Εκτός από το τηλεφωνικό κέντρο 213 136 1500 οι πολίτες μπορούν να μαθαίνουν το εκλογικό τους κέντρο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr

Ανοιχτά ΚΕΠ – Δήμοι

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα λειτουργήσουν κανονικά και σήμερα όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη διενέργεια των εκλογών.

Δημοτολόγια, ληξιαρχεία, ΚΕΠ αλλά και αστυνομικά τμήματα θα είναι ανοιχτά και θα μπορούν να εκδίδουν άμεσα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να μπορούν όσοι αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πληροφορίες για δικαστικούς αντιπροσώπους

Ειδική υποσελίδα έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παράσχει πληροφορίες και στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν είστε δικαστικός αντιπρόσωπος