Ξεκινά το καλοκαίρι στο Τελλόγλειο με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

196

29/5/2014

Tο καλοκαίρι στο Τελλόγλειο ξεκινάει την Κυριακή 1η Ιουνίου με τα εγκαίνια της καθιερωμένης έκθεσης των παιδιών που πήραν μέρος στα δημιουργικά εργαστήρια του Ιδρύματος και με μια συναυλία του μουσικού συνόλου Art Various.

Οι δύο κύκλοι εργαστηρίων δημιουργικής έκφρασης του Τελλογλείου, που ξεκινούν κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο, στοχεύουν στην εναλλακτική επαφή των παιδιών με τον χώρο του μουσείου και την τέχνης σε όλες της τις μορφές.

Με το «κλείσιμο» κάθε χρονιάς πραγματοποιείται η καθιερωμένη έκθεση με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια.
Φέτος, η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο 2ο όροφο του Τελλογλείου. Σε αυτήν, θα παρουσιαστούν ατομικές και ομαδικές εργασίες και από τα πέντε εργαστήρια (2 εικαστικών, 1 θεατρικό και δύο για παιδιά προσχολικής ηλικίας) που λειτούργησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-4 στο Τελλόγλειο.

Διάρκεια έκθεσης: 1-15 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας Τελλογλείου: Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00. (Δευτέρα: Κλειστά)

Το μουσικό σύνολο Art Various υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες του Τελλογλείου σε μια μαγική διαδρομή, περνώντας από την εκφραστικότητα και το μεγαλείο των Bach, Caldara στην γεμάτη λυρισμό μουσική του M.Glinka και από την δεξιοτεχνία του Donizzetti στην γλυκιά μελαγχολία των κομματιών του secret garden και τον παρορμητισμό του αργεντίνικου τάγκο του A. Piazzolla

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 20:00.

Μουσικοί: Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (υψίφωνος), Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί), ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (βιολοντσέλο) και ο Θανάσης Γοβατζιδάκης (πιάνο).
Γενική είσοδος: 7 (κανονικό) και 5 (εκπτωτικό) ευρώ.