Μπότοξ για τα μαλλιά;

57

23/5/2014

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά κουράζονται καθώς μεγαλώνουμε. Τα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής παράγουν λιγότερο κερατίνη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αραιώνουν, να πέφτουν και να γίνονται εύθραυστα.

Οι περισσότερες γυναίκες, ειδικά στο χώρο του θεάματος, λύνουν το πρόβλημα με τρέσες. Ωστόσο, η νέα τάση στα εργαστήρια αισθητικής ιατρικής είναι οι θεραπείες αντιγήρανσης για το τριχωτό.

Οι γιατροί κάνουν ενέσεις σαν αυτές του μπότοξ που στόχο έχουν να μεταφέρουν θρεπτικά στοιχεία στη ρίζα της τρίχας ώστε να εξασφαλίσουν την ανάπτυξή της. “Τα μαλλιά έχουν ανάγκη από τροφή για να διατηρούνται γερά και υγιή” εξηγoύν οι δερματολόγοι.

“Το πρόβλημα είναι ότι οι βιταμίνες που λαμβάνουμε από το στόμα δεν φτάνουν μέχρι τα απομακρυσμένα κύτταρα του τριχωτού σε επαρκείς ποσότητες. Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, οι θρεπτικές ουσίες εγχύονται με λεπτές ενέσεις στην περιοχή απ’ όπου τις αντλούν οι ρίζες των μαλλιών.

Χάρη σε αυτή την τεχνική έγχυσης, οι δραστικές ουσίες μεταφέρονται 100% στα κύτταρα που τις χρειάζονται. Έτσι μπορούμε να επιβραδύνουμε την τριχόπτωση, να βελτιώσουμε την ποιότητα των μαλλιών και να ενεργοποιήσουμε τις τρίχες που τώρα φυτρώνουν». Θα πονέσω; Η απάντηση είναι πως ναι, αλλά τι σημασία έχει;

Πως εφαρμόζεται: Ο δερματολόγος ετοιμάζει ένα ειδικό διάλυμα από βιταμίνες, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαλλιών. Χρησιμοποιεί βιταμίνη C, τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.

Η εφαρμογή επαναλαμβάνεται μία έως δύο φορές το μήνα, για τέσσερις φορές. «Συγχρόνως συστήνουμε ειδικά προϊόντα περιποίησης για το σπίτι, όπως σαμπουάν που είναι ιδιαίτερα απαλά και επανορθωτικές θεραπείες σε αμπούλες» μας λέει ο ειδικός.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr