«Θερινή Απασχόληση» για παιδιά στη Χ.Α.Ν.Θ.

64

31/5/2014

Η ΧΑΝΘ συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι το επιτυχημένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Η «Θερινή Απασχόληση» αποτελεί μια πρωτότυπη και ποιοτική πρόταση δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και επί πλέον υποστηρίζει τους εργαζόμενους γονείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα πλαίσια της «Θερινής Απασχόλησης» τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και απολαμβάνουν καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι. Στόχος μας είναι τα παιδιά ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα λειτουργεί για 12 εβδομάδες, ξεκινώντας με το κλείσιμο των σχολείων, από τις 16 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου καθημερινές 07:30 το πρωί με 15:45 το μεσημέρι. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν όσες και όποιες εβδομάδες επιθυμούν.

Στις παροχές του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται το πρωινό τους. Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα: Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών για επικοινωνία, κίνηση και παιχνίδι, οι παιδαγωγοί καθοδηγούν τα παιδιά μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες αλλά ταυτόχρονα τους δίνουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν φέτος το ανανεωμένο πρόγραμμα της Θερινής Απασχόλησης θα περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με δραστηριότητες, όπως • αθλητισμό (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινκ-πονκ κ.α.), • μοντέρνο χορό, latin, zumba • θεατρικό παιχνίδι (με θεατρικές παραστάσεις στο τέλος της εβδομάδας) • ζωγραφική, κεραμική, κατασκευές • και ομαδικά παιχνίδια.

Οι ειδικοί παιδαγωγοί, γυμναστές και προπονητές διαθέτουν εμπειρία στην απασχόληση μεγάλων ομάδων παιδιών με κατάρτιση αντίστοιχη του αντικειμένου τους στο πρόγραμμα, έχοντας σαν κύριο μέλημά τους την ασφάλεια και φροντίδα των παιδιών, όπως και την ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόλησή τους.