Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει το Βελιγράδι

104

19/5/2014

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Σερβία να αντιμετωπίσει τις δαπανηρές συνέπειες των πλημμυρών, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στο Βελιγράδι Μάικλ Ντάβενπορτ.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ο κ. Ντάβενπορτ επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει τα κονδύλια γι’ αυτό αλλά θα πρέπει προηγουμένως να καθοριστούν οι προτεραιότητες και να διασαφηνιστούν οι πραγματικές ανάγκες της Σερβίας.

Υπενθύμισε ότι η ΕΕ ενεργοποίησε τους μηχανισμούς παροχής έκτακτης βοήθειας και ήδη 14 από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης συμμετέχουν στις ανάλογες δράσεις για τη Σερβία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της ΕΕ στη Σερβία ανέφερε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα συντονισμού των δράσεων των κρατών μελών της Ένωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο κ. Ντάβενπορτ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο των εθνικών υπηρεσιών διάσωσης της Σερβίας και την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες.