Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της Κύθνου από τους Γιατρούς του Κόσμου

119

29/5/2014

Στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επισκέπτονται την Κύθνο για να προσφέρουνδωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού. 

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. 

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση , καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας. 

Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής. 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:

 

  • Πέμπτη 29/5: Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου
  • Παρασκευή 30/5: Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου