Φρόντισε το σώμα σου όπως το πρόσωπό σου

127

24/4/2014

Συνηθίζουμε να φροντίζουμε υπερβολικά πολύ το πρόσωπό μας και ξεχνάμε ότι και το υπόλοιπο σώμα μας χρειάζεται και αυτό περιποίηση και φροντίδα. Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και ποιες περιοχές του σώματός σου χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

Η επιδερμίδα στους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια μπορεί να γίνει πολύ ξηρή καθώς τα σημεία αυτά εκτίθενται πολύ σε διαφόρων ειδώς στρες. Για παράδειγμα τα γόνατά σου είναι μία περιοχή που λυγίζεις συχνά και τρίβονται συνεχώς με τα στενά και τα skinny τζιν που φοράς. Για το λόγο αυτό χρειάζονται έξτρα αγάπη και φροντίδα Πάρε μία καλή ενυδατική κρέμα σώματος και φρόντιζε να τη χρησιμοποιείς καθημερινά.

Το ξύρισμα είναι μία διαδικασία που κάνεις σχεδόν καθημερινά δημιουργώντας πολύ “στρες” στις περιοχές που το κάνεις. Πολλές φορές το συνεχές ξύρισμα μπορεί να ερεθίσει την περιοχή οδηγώντας σε ξηροδερμία, κοκκινίλες και σπυράκια. Για να το αποτρέψεις αυτό φρόντισε να ενυδατώνεις καλά τις περιοχές που ξυρίζεις αμέσως μετά το ξύρισμα.

Το σώμα σου και η επιδερμίδα σου χρειάζονται που και που ένα καλό μασάζ και μία απολέπιση που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Για να το κάνεις αυτό πάρε μία ξύλινη βούρτσα με μαλακή τρίχα την οποία θα χρησιμοποιείς για μασάζ και απολέπιση σε στεγνό δέρμα. Κάνοντάς το αυτό, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, για μερικά λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα, πριν το ντους, μπορείς να μειώσεις αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα.

Πολλές φορές όταν χάνεις ή παίρνεις απότομα βάρος δημιουργούνται στο σώμα σου ραγάδες. Η καλύτερη θεραπεία για τις ραγάδες είναι η πρόληψη.

Το μυστικό είναι να διατηρείς την επιδερμίδα σου απαλή και ενυδατωμένη έτσι ώστε να μπορεί το δέρμα σου να είναι πιο εύκαμπτο και να προσαρμόζεται πιο εύκολα στις αλλαγές του σώματός σου. Απάλυνε τις ροζ ραγάδες σου με ένα λάδι για το σώμα.


ΠΗΓΗ: faysbook.gr