Το Βασιλικό Θέατρο θα καθαρίσει από τα γκράφιτι η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος

123

11/4/2014

Στον καθαρισμό από τα γκράφιτι που υπάρχουν στο κτίριο του Βασιλικού Θεάτρου και στον περιβάλλοντα χώρο του, θα προχωρήσει η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος θα απομακρύνει την επόμενη εβδομάδα από το κτίριο του Βασιλικού Θεάτρου και το περιβάλλον του την ρύπανση των γκράφιτι.

Όπως είναι γνωστό τον προηγούμενο μήνα ο Λευκός Πύργος και ο χώρος γύρω του, περιλαμβανομένων του Βασιλικού Θέατρου και του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, έπεσαν θύματα της οργής κάποιων «φιλάθλων», που τα βεβήλωσαν βάρβαρα γεμίζοντάς τα συνθήματα. Η Πολιτιστική Εταιρεία απομάκρυνε ήδη τα γκράφιτι από τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Προ ημερών το σωματείο παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Άρη, σε μια πολύ ευγενική και αγνή χειρονομία καλής θελήσεως, συγκέντρωσε το ποσό των 600€ για να καλύψει μέρος του κόστους καθαρισμού.

Η Πολιτιστική Εταιρεία χαιρετίζει αυτή την χειρονομία, αποδέχεται τη προσφορά και δηλώνει ότι θα ολοκληρώσει εντός της επόμενης εβδομάδας τον πλήρη καθαρισμό του εμβληματικού κτιρίου του Βασιλικού Θεάτρου μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του. Η παρέμβαση θα γίνει όπως συνέβη και μέχρι τώρα υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδήμαρχού Ποιότητας Ζωής κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Η Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Μένη Λυσσαρίδου ευχαρίστησε την ΠΕΕΒΕ τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που προστατεύουν τα μνημεία, τις πολιτιστικές υποδομές και ουσιαστικά την ιστορία της πόλης, είναι αξιέπαινες διότι προάγουν παράλληλα και τον πολιτισμό της καθημερινότητας.