Συμβουλές για να προστατεύσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά

43

22/4/2014

Το πήρες απόφαση και έκανες την μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου και έβαψες τα μαλλιά σου σε φλογερό κόκκινο χρώμα. Παρακάτω θα βρεις πώς μπορείς να προστατέψεις το χρώμα των μαλλιών σου και πώς να το κάνεις να κρατήσει πολύ περισσότερο. 

1. Είτε είναι χάλκινο, είτε είναι βαθύ έντονο κόκκινο, το χρώμα του πάθους στα μαλλιά θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Μην λουστείς αμέσως μετά την κόκκινη βαφή: άφησε 48 ώρες να περάσουν μετά τη βαφή για να «κάτσει» το χρώμα καλύτερα και να αποφύγεις το χρώμα να ξεθωριάσει πρόωρα.

2. Ξέχασε τα «σκληρά» σαμπουάν: μπορεί να δίνεις πολλά χρήματα για να σου βάψουν τα μαλλιά και να αγοράζεις λάθος σαμπουάν για να τα λούσεις; Φρόντισε να αγοράσεις ένα σαμπουάν ειδικό για την περιποίηση των κόκκινων μαλλιών, ειδικό μαλακτικό και μάσκα για πιο ζωντανό χρώμα πολύ περισσότερο μιας και το κόκκινο είναι ένα χρώμα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

3. Μην κάνεις και άλλες τεχνικές εργασίες στα μαλλιά σου την ίδια μέρα. Αν έχεις σκοπό να κάνεις και φλασάκια ή ακόμη και βραζιλιάνικη ισιωτική τότε καλό είναι για χάρη των μαλλιών σου να περιμένεις να περάσει λίγος καιρός για να μην ταλαιπωρείς την τρίχα σου.

4. Προστασία από τον ήλιο: φρόντισε ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες να απλώνεις ένα αντηλιακό μαλλιών στα μαλλιά σου και δεν θα αφήσεις το κόκκινο χρώμα σου να χάσει την ζωντάνια του. Έτσι θα καταφέρεις το κόκκινο να σου κρατήσει πολύ περισσότερο.

Πηγή: womenonly.gr