Στόχος η εξωστρέφεια στην τουριστική πολιτική

157

10/4/2014

Η ανάδειξη Περιφερειών από την Ελλάδα και την Τουρκία και η διευκόλυνση επαφών μεταξύ Περιφερειών και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αποτέλεσε τον στόχο της ελληνοτουρκικής συνάντησης εργασίας, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Άγκυρας, έγιναν παρουσιάσεις των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού -υποδομές, αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, εκδηλώσεις, γαστρονομία, προσβασιμότητ- καθώς και προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών (τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, διοργανωτών εκδηλώσεων).

Υπολογίζεται ότι οι προγραμματισμένες συναντήσεις ξεπέρασαν τις 120, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 100 επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες από τον τομέα του τουρισμού, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία Κυριάκος Λουκάκης, ανώτατα στελέχη από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Άγκυρας, το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας.

Οι ελληνικές συμμετοχές, ανήλθαν στις 26, ενώ εκτός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκπροσωπήθηκαν και οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου και Κυκλάδων.

Την αποστολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Άγκυρα, συμπλήρωσαν επιχειρηματίες του τουρισμού που εκπροσώπησαν τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης και το Επιμελητήριο Καβάλας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ