Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

92

9/4/2014

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ εξετάσεων πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα έχουν όλοι οι δημότες μας από 50 έως 75 ετών, οι οποίοι θα μπορούν από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου να απευθύνονται στοτηλέφωνο του Ομίλου Βιοϊατρικής (2310 459660) προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική δυνατότητα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη δημοτική δράση στον τομέα της υγείας που έχει σαν αποδέκτες τους κατοίκους του δήμου μας. Η πρωτοβουλία οργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, με τη συνεργασία του Δικτύου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού.
Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει κάνει τεράστια βήματα στα θέματα της προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Κατάφερε να έχει εξασφαλίσει το ΠΡΩΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα (όλα τα υπόλοιπα είναι στο νομό Αττικής), να είναι ΕΔΡΑ του ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ στην Βόρεια Ελλάδα και να οργανώνει διαρκώς ανάλογες πρωτοβουλίες ΔΩΡΕΑΝ ιατρικής πρόληψης και ενημέρωσης για μεγάλα θέματα της υγείας.
Επίσης, εφαρμόζει ήδη την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΗ, την ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ ενώ λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ σε όλες τις περιοχές του δήμου με την παρουσία εθελοντών ιατρών.
Με όλα τα παραπάνω ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει δημιουργήσει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ στη Ελλάδα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος με τη παραπάνω δράση ο δήμος μας συμμετέχει στην εθνική εκστρατεία πρόληψης στο συγκεκριμένο θέμα που στόχο έχει μέσω της εξέτασης ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα να προληφθεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ λοιπόν και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να κάνουμε την ιατρική πρόληψη μέρος της ζωής μας.