Προλαβαίνω μέχρι το καλοκαίρι να αδυνατίσω;

106

15/4/2014

Ήρθαν ξανά οι ζεστές μέρες και μαζί μ’ αυτές και η επιθυμία κάθε γυναίκας να δείχνει κομψή φορώντας αέρινες δημιουργίες που η μόδα του καλοκαιριού προτείνει.

Τα κοντομάνικα μπλουζάκια, οι μίνι κλος φούστες, η εγκατάλειψη των στενών κολάν και καλσόν αφήνουν πλέον το σώμα ακάλυπτο μαρτυρώντας το πόσο επιμελής με την άσκηση και τη διατροφή υπήρξαμε το χειμώνα που μόλις μας αποχαιρέτησε.

Αν η φιγούρα μας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μιας κομψής γυναικάς, αρχίζουν οι ακατάλληλες και κυρίως επικίνδυνες κινήσεις που δεν είναι άλλες από λάθος τεχνικές διατροφής.

Οι εξαντλητικές δίαιτες, η ολιγοφαγία ή μονοφαγία και άλλες γνωστές σε όλους μας διατροφές, που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια τέτοια περίπου περίοδο ή μετά τις διακοπές του Πάσχα λίγο πριν βγούμε στις παραλίες,  έχουν τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα απογοητευτικό. Δεν μας απαλλάσσουν από τα περιττά κιλά, αντιθέτως βιώνουμε μια στρεσογόνα κατάσταση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στο σώμα και την ψυχική μας υγεία.

Προκαλούμε έντονη και ορισμένες φορές μη αναστρέψιμη χαλάρωση στο δέρμα και τους ιστούς, με την απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας στην οποία οδηγούν  η ασιτία αλλά και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Δημιουργούνται βλάβες στην υγεία του σώματος, αλλά και στην καλή λειτουργιά του μεταβολισμού μας τον οποίο μπλοκάρουμε με τη λήψη λίγων θερμίδων από την τροφή.

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι όσο πιο γρήγορα καταφέρουμε να διώξουμε τα περιττά κιλά, τόσο πιο γρήγορα θα τα ξαναπάρουμε. Θέλει απλά και έξυπνα βήματα για να πετύχουμε το στόχο μας και να το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι συνεχείς δίαιτες και αυξομειώσεις βάρους, οδηγούν το σώμα στο να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί θετικά σε μια επομένη δίαιτα.

Τα παρακάτω βήματα μας βοηθούν να δουλέψουμε σωστά προκειμένου να χτίσουμε ένα υγιές, σφιχτό, και καλλίγραμμο σώμα.