Παγκοσμια ημέρα Tai Chi & Qi Gong στη Θεσσαλονίκη

136

17/4/2014

Με αφορμή την 26η Απριλιου που ειναι η Παγκόσμια Ημέρα Τάι Τσι και Τσι Γκουνγκ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτό μάθημα στην Παραλία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Tai Chi Chuan/Τάι Τσι Τσουάν

Το Τai Chi Chuan αποτελεί μια Κινεζική μορφή κίνησης που χρησιμοποιείται ως πολεμική τέχνη, διαλογισμός ή θεραπευτικά για την ανάπτυξη και εξισορρόπηση της ενέργειας. Πρόκειται για μια εξαιρετική τέχνη αυτοάμυνας και μια θαυμάσια θεραπευτική και ενδυναμωτική μέθοδο άσκησης ενώ συγχρόνως είναι μια μοναδική τέχνη νοητικής καλλιέργειας και ανάπτυξης που προάγει την συναισθηματική αρμονία, ψυχική ηρεμία, την πνευματική διαύγεια και συγκέντρωση. Μέσα από την αργή ποιότητα της κίνησης και την ίση αξία στην παύση και την ακινησία, αντιλαμβάνεται το σώμα ως σύνολο, το οποίο εμπεριέχει την ζωτική ενέργεια, το Τσι, που ρέει ανεμπόδιστα μέσα σε ενεργειακούς αγωγούς (τους μεσημβρινούς) προάγοντας τη ζωτικότητα, την ευεξία και την μακροζωία του ασκούμενου. Η σύνθεση των κινήσεων και η απόδοση του Tai Chi Chuan καλλιεργεί την μυική τόνωση και ευλυγισία, την αναπνοή, την σύνδεση με το κέντρο του σώματος καθώς και την σχέση μας με τον χώρο.

Qi Gong/Τσι Γκουνγκ

Qi στα κινέζικα σημαίνει “ενέργεια” και Gοng σημαίνει “άσκηση’. Είναι αναπνευστικές πρακτικές ενεργειακής ενδυνάμωσης για υγεία, θεραπεία, αυτοάμυνα και πνευματική ανάταση.Aντιπροσωπεύει την πρακτική εφαρμογή των θεραπευτικών αρχών της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής. Το κύριο αντικείμενο του είναι η διατήρηση της ψυχοσωματικής ισορροπίας στον άνθρωπο. Στην εφαρμογή του Qi Gοng οι αναπνευστικές ασκήσεις συγκεντρώνουν την προσοχή μας μόνο σε ένα σημείο, η αναπνοή είναι βαθιά με συνεχή ρυθμό και ο χαρακτήρας των κινήσεων είναι ελαφρύς, κυκλικός, αργός και ποικίλος και γι” αυτό κατάλληλος για οποιαδήποτε ηλικία και φυσική κατάσταση.

Info
Σάββατο 26 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Τάι Τσι

Ανοικτό μάθημα στη παραλία Θεσσαλονίκης
στο πάρκο μπροστά από το Βασιλικό Θεατρο
Ώρα: 10.00