Μπριζόλες με προσούτο και μανιτάρια

77

10/4/2014

Υλικά

  • Μπριζόλες μοσχαρίσιες 5 τεμ.
  • Προσούτο 100 γρ.
  • Μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα 200 γρ.
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Ντομάτες ώριμες 2 τεμ.
  • Μαϊντανός 1 κουταλιά της σούπας (ψιλοκομμένος)
  • Χυμός λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε κομματάκια καρέ. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το προσούτο με τα χέρια μας σε μικρά λεπτά κομμάτια, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

    Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το προσούτο , τα μανιτάρια, το σκόρδο που το έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό που θα βγάλουν τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μισή κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά,. Στην συνέχεια τις βάζουμε στο τηγάνι που έχουμε το προσούτο και τα υπόλοιπα υλικά.

    Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρονται σε πιατέλα ζεστές. Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε φιλέτα ή σκαλοπίνια μοσχαριού.