Μια μοναδική γαστρονομική συνεύρεση στη Χαλκιδική!

154

16/4/2014

Tριάντα τέσσερις γαστρονομικές βραδιές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina, το οποίο -όπως κάθε χρόνο- πραγματοποιείται στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα:

Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και δεκατρείς τοπικοί chef, σε συνεργασία με πέντε ευρωπαίους chef, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική/ ζαχαροπλαστική. Οι άξονες της διοργάνωσης είναι πέντε, δηλαδή η αρχαιοελληνική κουζίνα, η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου, η μοναστηριακή κουζίνα, η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και η μεσογειακή κουζίνα.

Η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας.

Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος είκοσι πέντε τοπικές επιχειρήσεις, τρεις επαγγελματικοί φορείς, 22 τοπικοί παραγωγοί και εννέα τοπικοί σύλλογοι που συνθέτουν ένα σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη.

Ήδη το Mount Athos Area Kouzina, το οποίο οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, ταξίδεψε σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, όπου μέχρι σήμερα προέβαλε τις θεματικές του εβδομαδιαίες ενότητες σε εκατόν εβδομήντα τρεις εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων. Επιπρόσθετα, πάνω από ογδόντα Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας και το Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (UbiFrance).
Το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και έχει συγκεντρώνει την αποδοχή και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Δεν είναι όμως λίγα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία αλλά και τα κανάλια πώλησης που έχουν συμπεριλάβει Mount Athos Area Kouzina γαστρονομικά πακέτα στα προγράμματά τους!