Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια

81

9/4/2014

Υλικά

  • Μελιτζάνες 5 μεγάλες στενόμακρες
  • Ντοματάκια 1 κουτί ψιλοκομμένα
  • Μανιτάρια 400 γρ ψιλοκομμένα φρέσκα ή κονσέρβα
  • Κασσέρι 10 φέτες
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Βασιλικός 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Βούτυρο
  • Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κάθετα  και αφαιρούμε λίγο από την ψίχα τους, την ψιλοκόβουμε και την σοτάρουμε με  βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον βασιλικό, αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Τις γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε, βάζουμε  από 1 φέτα κασσέρι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.