Μανιτάρια Στιφάδο

43

16/4/2014

Υλικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • λίγο χονδρό πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη, το ανάλογο νερό, και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, χωρίς να τελειώσει το ζουμί τους.