Κλειστά λόγω κινητοποίησης τα εξωτερικά ιατρεία του Αττικού Νοσοκομείου

55

14/4/2014

«Επ’ αόριστον» αναστέλλεται, λόγω κινητοποίησης των εργαζομένων από τη Μ. Δευτέρα, η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, των τακτικών χειρουργείων, των τακτικών εισαγωγών, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων στο Αττικό Νοσοκομείο. 

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι ξεκινούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7-9, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9-11 και στη συνέχεια συνελεύσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «αιτία για όλα αυτά είναι η απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οδηγούς και φύλακες, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει, από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και κανονικές άδειες του 2013!), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους πασχαλιάτικα (5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά)».

Πηγή: ΑΜΠΕ