Κάνε τα σωστά βήματα για να δείχνεις πάντα νεότερη φορώντας make up!

133

9/4/2014

Ο χρόνος περνάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αποτυπώνεται στο πρόσωπόσου. Σου αποκαλύπτουμε  τα μυστικά που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη και τα προϊόντα που πρέπει να εφαρμόζεις.

Τα βήματα είναι απλά, αρκεί να τα ακολουθείς πιστά.

1. Η ενυδάτωση του προσώπου σου είναι απαραίτητη.

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το πρώτο που πρέπει να εφαρμόζεις, γιατί χωρίς αυτήν τα επόμενα βήματα, είναι σχεδόν ανώφελα.

2. Επίλεξε ένα υγρό concealer.

Πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν που θα καλύπτει τις κοκκινίλες και τους μαύρους κύκλους και είναι σημαντικό να το εφαρμόζεις σωστά.

3. Αγόρασε μία κιτρινωπή απόχρωση make up και όχι λευκή.

Οι αποχρώσεις του κίτρινου «ζεσταίνουν», φωτίζουν και κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται φρέσκο και νεανικό.

4. Χρησιμοποίησε σφουγγαράκι για να απλώνεις το προϊόν.

Το make up απλώνεται πιο σωστά και ομοιόμορφα. Σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα προϊόντος.

5. Προτίμησε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι για τα φρύδια.

Όταν γεμίζεις τα φρύδια σου, πρέπει να χρησιμοποιείς ένα μολύβι σε τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σου χρώμα. Εξαίρεση αποτελούν οι ξανθιές που πρέπει να εφαρμόζουν έναν τόνο πιο σκούρο. Το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό.

6. Τόνισε τις γωνίες του προσώπου σου με το ρουζ.

Με το κατάλληλο πινέλο πέρασε το προϊόν από τις γωνίες του προσώπου σου και δώσε λάμψη.

7. Διάλεξε προϊόντα που κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα σου.

Μην χρησιμοποιείς «βαριά» make up και πούδρες, γιατί κάνουν το πρόσωπό σου και το δέρμα σου να φαίνεται μεγαλύτερο σε ηλικία. Φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα που παράλληλα ενυδατώνουν.

8. Χρησιμοποίησε ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

Ακόμα κι αν δεν φοράς μάσκαρα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις έντονες και «γυριστές» βλεφαρίδες με ένα ειδικό ψαλίδι, γιατί με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά.

9. Καλό θα είναι να εφαρμόζεις primer ή μία βάση ματιών.

Επίλεξε ένα primer ή μία βάση ματιών που θα εφαρμόζεις στα βλέφαρα, ώστε το make up σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι ένα σημαντικό βήμα, ειδικά αν έχεις μικρές γραμμές ή ρυτίδες στην περιοχή των ματιών.

10. Φόρεσε καφέ eyeliner ή μολύβι ματιών.

Το σκούρο καφέ χρώμα δίνει πολλές φορές την αίσθηση του μαύρου, αλλά στην ουσία είναι πιο φωτεινό. Χρησιμοποίησε το μολύβι ματιών μόνο στο πάνω βλέφαρο και σβήσε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία με μία μπατονέτα.

11. Φώτισε το πρόσωπό σου με λαμπερές σκιές.

Επίλεξε ανοιχτόχρωμες σκιές, όπως ουδέτερο μπεζ ή ζαχαρί, ροζ-χρυσό ή λευκό της σαμπάνιας, που θα φωτίσουν το πρόσωπό σου.

12. Επίλεξε την κατάλληλη μάσκαρα που θα κάνει τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο μακριές.

Οι βλεφαρίδες σου λεπταίνουν, καθώς μεγαλώνεις. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να βρεις μία μάσκαρα που θα τις κάνει πιο έντονες, αλλά δεν θα τις «βαραίνει».

13. Προτίμησε ουδέτερα χρώματα κραγιόν για τα χείλη.

Χρησιμοποίησε χρώματα κραγιόν που θα μοιάζουν με το φυσικό χρώμα των χειλιών σου, για να τα τονίσουν. Μπορείς να επιλέξεις και κερασί αποχρώσεις, ενώ γενικά είναι προτιμότερες οι ματ υφές που διαρκούν περισσότερο και όχι οι κρεμώδεις. Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις ένα lip balm που θα τα ενυδατώσει.

14. Χρησιμοποίησε highlighter μόνο στα σωστά σημεία.

Το highlighter πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και μόνο στα κατάλληλα σημεία, όπως είναι στα μάγουλα και όχι στο κόκαλο των φρυδιών ή στα μήλα του προσώπου. Χαρίζει μία νεανικότητα και το πρόσωπο δεν δείχνει μονοδιάστατο.