Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν πλαστικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων ζώων

155

13/4/2014

H  ρύπανση δημόσιων χώρων από ακαθαρσίες ζώων αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των μικρών παιδιών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.


Η ρύπανση δημόσιων χώρων από ακαθαρσίες ζώων αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των μικρών παιδιών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Η εικόνα που δημιουργείται δεν είναι αυτή που αρμόζει σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους τουριστικής προβολής.

Το πρόβλημα της ρύπανσης από περιττώματα σκύλων παρατηρείται όλο και συχνότερα στους δημόσιους χώρους και δεν οφείλεται μόνο στα αδέσποτα, αλλά κατά κύριο λόγο στα κατοικίδια ζώα, των οποίων τα περιττώματα οι κηδεμόνες δυστυχώς δεν τα συλλέγουν και δεν τα απομακρύνουν άμεσα.

Σε μια προσπάθεια αν αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων μέσω των γραφείων καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων θα διανέμει δωρεάν πλαστικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων των ζώων από τους κοινόχρηστους χώρους, τους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες.

Οι δημότες – ιδιοκτήτες κατοικίδιων παρακαλούνται να απευθυνθούν στα Γραφεία Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων για να προμηθευτούν τις ειδικές σακούλες ώστε να συμβάλλουν ενεργά και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης μας.

Μπορείτε να παραλαμβάνετε τις σακούλες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις ώρες10:00 π.μ. με 12:00 μ.μ.

Τα σημεία διανομής δωρεάν σακουλών είναι:

1η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Κοινότητας, Προξένου Κορομηλά 36, τηλ: 2310 268782

2η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Καθαριότητας, Μοναστηρίου 93, τηλ: 2310 527856

3η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Καθαριότητας, Ακροπόλεως 6, τηλ: 2310 200065

4η Δημοτική Κοινότητα
Γραφεία Δημοτικής Καθαριότητας, Κέντρο Πολιτισμού Αλάνα Τούμπας, Γραφείο Καθαριότητας, Κλεάνθους 72, τηλ: 2310 912790