Αθλητική δημοσιογραφία και νέα Μέσα

107

7/4/2014

Σε μία εποχή που τα παραδοσιακά αθλητικά μίντια συρρικνώνονται, αυτό που αλλάζει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο το αναγνωστικό κοινό αναζητεί την ενημέρωση του είναι η προσαρμογή του δημοσιογράφου στο νέο τοπίο.

Και ακριβώς σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πια περιβάλλον γίνεται αδήριτη η ανάγκη να προσαρμοστεί ο ρεπόρτερ το συντομότερο δυνατό στη νέα πραγματικότητα και να κάνει σύμμαχο του τη νέα τεχνολογία. Επίσης οφείλει να αντιμετωπίσει τα social media ως ένα ακόμη εργαλείο δουλειάς και όχι μόνο ως τρόπο διασκέδασης.

Η digital εποχή μας άλλαξε τον τρόπο δουλειάς αλλά όχι και τις βασικές ανάγκες στη δημοσιογραφία που παραμένουν ως πυλώνες της διαφοροποίησης κάθε μέσου που σέβεται τον εαυτό του και το κοινό του: η γρήγορη αλλά κυρίως η έγκυρη ενημέρωση παραμένει ένα συστατικό που θα διαφοροποιεί πάντα αυτόν που θα κάνει καριέρα από κάποιον που κυνηγά τον εντυπωσιασμό και μία εφήμερη επιτυχία!

Για πρώτη φορά λοιπόν στην Ελλάδα διοργανώνεται μία διημερίδα για τα αθλητικά media με ιδιαίτερη προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο όλο το σύγχρονο τοπίο μπορεί αρμονικά να συνυπάρξει με την παραδοσιακή δημοσιογραφία.

To αν θα καταφέρουμε να εναρμονιστεί όλο αυτό το σύστημα με τις τεράστιες δυνατότητες που τα new media προσφέρουν είναι για τα νέα παιδιά ένα στοίχημα που υπό συνθήκες δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες. Σε ένα κόσμο που αλλάζει με αστραπιαίες ταχύτητες, το να μπορεί το νέο αίμα που θέλει να ασχοληθεί με το χώρο να αποφύγει κλισέ του παρελθόντος και να ανοίξει τα μάτια στο μέλλον που είναι ήδη εδώ αποτελεί προτεραιότητα!

Το «All about Sports Media» δεν είναι ακόμη ένα σεμινάριο, αλλά μία προσπάθεια από ανθρώπους που είναι ήδη στο χώρο να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα για το αν το αύριοανήκει αποκλειστικά στο ίντερνετ, στο αν η πρώτη σελίδα παίζει ακόμη ρόλο στα ΜΜΕ, στο κατά πόσο μπορεί ο δημοσιογράφος να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του κοινού, αλλά και στο ρόλο της επισήμανσης του τι είναι νόμιμο και τι ηθικό στα σπορ!

Θέλει επίσης να ανοίξει τους ορίζοντες για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των αθλητικών ΜΜΕ, ή όσων βρίσκονται ήδη μέσα σε αυτά και θα ήθελαν να επιμορφωθούν επιπλέον, όπως και σε όσους ασχολούνται με το μάνατζμεντ ή το μάρκετινγκ να δουν πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ως συγκοινωνούντα δοχεία, τα αθλητικά media.

Απευθύνεται όχι μόνο σε σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας, αλλά γενικότερα των media καθώς και σε όσους θεωρούν η ενημέρωση δεν έχει όρια ούτε σύνορα!

Για πρώτη φορά θα μιλήσουν προσκεκλημένα στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. Ο βρετανός συγγραφέας και πολυβραβευμένος αρθρογράφος παλιότερα των TIMES, INDEPENDENT, SUNDAY TELEGRAPH και τώρα της EVEVING STANDARD, Πάτρικ Μπάρκλει καθώς και ο καταλανός διευθυντής της εφημερίδας SPORT της Βαρκελώνης, Αλμπερτ Μασνού.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνει και συντονίζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που θα είναι επικεφαλής μία μεγάλης γκάμας εισηγητών, ανάμεσα τους οι Βασίλης Σαμπράκος, Αλέξης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τσόχος, Αντρέας Δημάτος, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Βασίλης Βέργης , Γιώργος Θαναηλάκης, Γιάννης Θειακός, Κώστας Βερνίκος, Δήμος Μπουλούκος, Γιώργος Μαζιάς, Τόλης Κοτζιάς και ο διευθυντής των αθλητικών καναλιών NOVASPORTS, Γιάννης Φουρνάρος.

Επίσης υπάρχουν εισηγήσεις σπουδαίων καλεσμένων πολλών άλλων ειδικοτήτων, ανάμεσα τους ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Μιχάλης Αναγνώστου, ο καθηγητής τηλεπικοινωνιών δόκτωρ Ευάγγελος Βόγκλης, ο σκηνοθέτης των αθλητικών μεταδόσεων του MEGA, Δημήτρης Δανίκας, ο επίκουρος καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στο θέμα διοίκησης του αθλητισμού Δημήτρης Γαργαλιάνος, ο κορυφαίος στον τομέα των αθλητικών στατιστικών στην Ελλάδα Κώστας Γαλάνης και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Ηλίας Γιαννακάκης.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μεγάλη. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα www.aboutsportsmedia.gr ώστε να δει ολόκληρο το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής, πραγματοποιώντας την εγγραφή του. Επίσης μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την εταιρεία BE BEST στα τηλέφωνα 2108250128 και 210 8250129.

Η διημερίδα οργανώνεται το διήμερο 11 και 12 Απριλίου στην αίθουσα του ΕΒΕΑ στην οδό Ακαδημίας 7 (6ος όροφος αίθουσα ΕΡΜΗΣ).