Τα γεμιστά… αλλιώς

4

6/2/2014

Υλικά (για 4 μερίδες)

  1. 1 φλ. τσαγιού λάδι
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  4. 4 χρωματιστές πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
  5. 4 στρογγυλά κολοκύθια
  6. 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  7. Για τη γέμιση:
  8. 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  9. 1 κ.γ. ζάχαρη
  10. 1 φλ. τσαγιού ρύζι φάνσυ
  11. 4 ντομάτες
  12. Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε το εσωτερικό από τα λαχανικά -δεν το πετάμε, το κρατάμε σε ένα μπολ-, χωρίς να αφαιρέσουμε τελείως το καπάκι τους.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε στο multi το εσωτερικό των λαχανικών μαζί με τα κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο και τη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το ρύζι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Έπειτα γεμίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας -περίπου- το κάθε λαχανικό.
  5. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με μια τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο για 1-1 ½ ώρα στους 2000C.
  6. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο grill αν τα θέλετε λίγο πιο ξεροψημένα.