Πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων στο Δήμο Παύλου Μελά

61

4/2/2014

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά το τελευταίο διάστημα.

Ήδη, περισσότερα από 180 αδέσποτα σκυλιά έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί ενώ σε όλα τα αδέσποτα έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ). Την προσπάθεια του δήμου συντονίζουν η εντεταλμένη εθελοντισμού του δήμου Παύλου Μελά Σπυριδούλα Αδαμοπούλου, η εθελόντρια Χριστίνα Αδαμοπούλου, το μέλος της εθελοντικής ομάδας φιλόζωων “Αδέσποτα Βήματα”, Αλεξάνδρα Σώσογλου καθώς και ένας ιδιώτης κτηνίατρος. Τελευταία εξόρμηση πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 4/02 στην περιοχή Γέφυρα Μετεώρων όπου εμβολιάστηκαν περισσότερα από 20 αδέσποτα σκυλιά.

Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων όχι με την ασυλοποίησή τους που απαγορεύεται άλλωστε και από τον νόμο, αλλά με την σταθεροποίηση του αριθμού τους, έχοντας ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την σήμανση, την καταγραφή, τον εμβολιασμό, την στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτηση τους στο περιβάλλον που βρέθηκαν.

Ο δήμος έχει ήδη προβεί στην έκδοση και διανομή δύο ενημερωτικών φυλλαδίων και δύο αφισών κατά της λύσσας προκειμένου να μοιραστούν στο κοινό. Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, στείρωση και η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού δήλωσε πως «το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα αστικά κέντρα της χώρας. Την ίδια ώρα η κεντρική εξουσία αδιαφορεί για το θέμα της ανεξέλεγκτης αύξησής τους, εκπέμποντας την εικόνα ενός απολίτιστου τριτοκοσμικού κράτους.

Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να λάβει και να εφαρμόσει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις για την προστασία των πολιτών.

Ζητάμε να αποδοθούν οι πόροι που μας αναλογούν ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία όπου οι νόσοι θερίζουν προκειμένου να αγοράσουμε φάρμακα, τροφές, νοσηλευτικά αναλώσιμα και να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Με τις παρεμβάσεις και τις αποφάσεις μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλουμε στην καταπολέμηση της λύσσας και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας και ευζωίας των ζώων στον τόπο μας».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων:2313302830

Τίμος Φακαλής 
Δημοσιογράφος 
2313.302.826 & 2313.302.824
6977845080 
[email protected]