Ομάδα για τη διακοπή του καπνίσματος με δωρεάν συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη

277

4/2/2014

O Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης Δίκτυο Άλφα διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Ομάδα για τη Διακοπή του Καπνίσματος.

Στην ομάδα οι συμμετέχοντες θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη στην προσπάθεια να σταματήσουν το κάπνισμα.

Πιο συγκεκριμένα θα τους δοθεί η ευκαιρία να ισχυροποιήσουν το κίνητρό τους να κόψουν το κάπνισμα, να ενημερωθούν έγκυρα για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, να αλληλοϋποστηριχθούν, να διατηρήσουν την αποχή από το κάπνισμα και να μειώσουν τις πιθανότητες υποτροπής. Πρόκειται για μια προσπάθεια διακοπής καπνίσματος χωρίς χρήση φαρμάκων ή υποκατάστατων νικοτίνης.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00 στο χώρο του Δικτύου Άλφα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 15 άτομα. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 729090 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2014.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» είναι ένα από τα 73 Κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα. Είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ξεκίνησε τη δράση της το 2001, με περιοχή ευθύνης 6 Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Χαλκηδόνας).
 
Στόχος του είναι η μείωση των πιθανοτήτων εμπλοκής των ατόμων σε κάθε μορφή εξάρτησης, μέσα από Προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και την ευρύτερη κοινότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το «Δίκτυο Άλφα» στελεχώνεται από ψυχολόγους και η παροχή υπηρεσιών είναι δωρεάν.