Μαγικό χάπι που «φουσκώνει» στο στομάχι και κόβει την όρεξη

138

2/2/14

«Μαγικό» χάπι που βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής, έρχεται να δώσει λύση στην παχυσαρκία των Βρετανών. Το χάπι-μπαλόνι «φουσκώνει» γεμίζοντας το στομάχι και κόβει την όρεξη στον χρήστη, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παρενέργειες του είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, το χάπι απευθύνεται σε άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 27-28, δηλαδή 2 ή 3 μονάδες πάνω από το 25, που θεωρείται το ανώτατο φυσιολογικό όριο. Ωστόσο προς το παρόν η χρήση του δεν καλύπτεται από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) και εφαρμόζεται μόνο σε ειδικά κέντρα από ιδιώτες γιατρούς.

Οπως εξηγεί σε σχετικό άρθρο η «Daily Mail», ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να καταπιεί το Obalon. Mόλις το χάπι φτάσει στο στομάχι το μπαλόνι φουσκώνει στο μέγεθος ενός μήλου.

Η θεραπεία με Obalon κοστίζει περίπου 3.000 στερλίνες και τα στοιχεία των πρώτων δοκιμών υποδεικνύουν ότι κατά μέσο όρο όσοι χρησιμοποίησαν το Obalon έτρωγαν λιγότερο -γιατί μέρος του στομάχου τους ήταν γεμάτο- και έχασαν από έξι έως 8 κιλά μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων.