Κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας

148

4/2/2014

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σε λάδι
  • 1 σπιτική τομάτα
  • Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σόταρε τα φιλέτα και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν, χωρίς όμως να καούν. Σβήσε με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • Αφού σοταριστούν για 10 λεπτά, ρίξε τητομάτα , αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδo.
  • Άφησε τα φιλέτα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου και σέρβιρε ραντίζοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με επιπλέον ελαιόλαδo.