Αυγό με ζαμπόν και πατάτες

153

5/2/2014

Υλικά

Για 2- 4 άτομα

4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
200 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
100 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους για περίπου 25 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, όταν αρχίσει να καίει τότε ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

Προσθέστε και τους κύβους του ζαμπόν. Σπάστε τα αυγά και πασπαλίστε από πάνω με το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώστε.
Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι να γίνουν και λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.